Doorlopende verzorging van uw aardbeien

Doorlopende verzorging van uw aardbeien

water geven aan de sissi strawberry is kinderspel

In SISSI STRAWBERRY is het planten van aardbeien heel eenvoudig. Maar zoals bijna elke plant hebben aardbeien wat zorg nodig om optimaal te groeien. We hebben een paar tips voor je over hoe je voor de planten kunt zorgen om een ​​rijke oogst te bevorderen.

Water geven

Over het algemeen is het voldoende om de aardbeien op het bovenste niveau water te geven. Als de aardbeien echter net zijn geplant, moet er in het begin ook voorzichtig in de zijopeningen worden gegoten. Dit komt doordat de jonge planten wat tijd nodig hebben voordat de wortels naar beneden in het hoofdgedeelte van het respectievelijke niveau doordringen.

Aardbeien moeten regelmatig worden bewaterd, maar het is belangrijk dat de grond tussen het water geven ook weer kan opdrogen. Als de grond constant vochtig is, kunnen ziekten en schimmels ontstaan. Er moet ook worden opgelet dat het water rechtstreeks op de grond wordt gegoten en dat bloemen en bladeren er zo min mogelijk nat worden. Zodra het overtollige water zich in de opvangbak verzamelt, kun je er zeker van zijn dat ook het onderste niveau voldoende water heeft gekregen.

Bemesten

Aardbeiplanten moeten vooral in het voorjaar en in de herfst worden bemest, zodat ze sterk zijn voor het volgende seizoen. Tijdens het seizoen moet niet te veel worden bemest; het is voldoende om elke 2 weken vloeibare mest, zoals een biologische vloeibare meststof, aan het gietwater toe te voegen.

Snoeien

Aardbeiplanten ontwikkelen lange scheuten die eigenlijk bedoeld zijn voor de voortplanting van de planten. Deze scheuten moeten zo vroeg mogelijk worden afgesneden, zodat de plant al haar energie in de vruchten kan steken en niet verzwakt wordt. Het is ook mogelijk om nieuwe aardbeiplanten uit de scheuten te laten groeien!

Daarnaast kan het voorkomen dat er schimmelvlekken of bruine plekken op de bladeren ontstaan; deze moeten dan ook worden afgesneden. Dit soort ziekte kan met name ontstaan na langdurige regenperiodes, maar schaadt de hele plant niet. Als de beschadigde bladeren zo snel mogelijk worden verwijderd, kan de rest van de plant, inclusief de vruchten, zich goed blijven ontwikkelen.

Seizoen kalender

aardbeien kalender

Terug naar blog